Kallur och kampen mot kroppen

48 min

Våren 2012 drömmer Susanna Kallur om att göra en storslagen comeback och vinna guldet på 100 meter häck i OS i London. Men efter fyra år av skador blir det en tuff kamp mot en kropp som gör ont. Det här är berättelsen om drömmar om OS-guld till tårar av besvikelse.

När Susanna Kallur föll i semifinalen i OS i Peking 2008 var hon ett av Sveriges största medaljhopp. Hon var europamästare och världsrekordhållare inomhus. Men sedan det där fallet i semifinalen i Peking har inget gått Susanna Kallurs väg. Hon har opererats och opererats igen.

Men 2012 hoppas hon på att göra en storslagen comeback, en sådan som bara görs i Hollywood-filmer. Varje dag när hon går till träningsarenan låtsas hon att hon går in på Olympiastadion i London och varje övning låtsas hon är OS-finalen.

 

Reportern Alexander Lundholm var den enda journalisten som fick följa träningslägret i San Diego – tanken är att hon ska vara redo att tävla när hon kommer hem. För det är bråttom för att lyckas kvala till London. I San Diego ska Susanna Kallur göra ett ödestest på vägen mot comebacken.
Alexander Lundholm jobbar som reporter på Radiosporten och har tidigare gjort dokumentären
Kallur och kampen mot kroppen sändes första gången juni 2012.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".