Hej höst

87 min
Sörjer du sommaren eller hälsar du hösten? Ikväll sänder vi från Uppsala där Lena är ledsen för att sommaren är slut medan Christer hyllar hösten med öppna armar. Vad har du för känsla i kroppen? Sociala medier svämmar över av inlägg om sommarens slut och höstens start. Vissa håller krampaktigt fast vid sommaren och badar, fast det ilar i hela kroppen och vägrar att ta av sig sandalerna. Andra omfamnar hösten som en nystart som lovar mera strukturerade rutiner och nya sundare vanor. Vad tycker du? Är det slut på friheten eller skönt med ordning? I Karlavagnen måndag är du välkommen att prata med Lena Nordlund och Christer Engqvist i Uppsala. Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Skicka gärna bilder. Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.

Värt att veta om hösten: Enligt meteorologerna är definitionen av höst när dygnsmedeltemperaturen ligger någonstans mellan 0 och 10 plusgrader. I Kiruna brukar detta ske runt den 16 augusti, i Stockholm runt den 29 september och i Malmö först den 12 oktober. I slutet av augusti står solen redan lika lågt på himlen som den gör i mitten av april. Höstdagjämningen inträffar i år den 23 september klockan 9.04.
Det är många som har åsikter om hösten. Kanske tycker du som Ebba von Sydow att det är nu det börjar? Kanske har du väntat hela sommaren på att få nystarta? Eller kanske är sommaren för varm för dig? Karlavagnen väntar på ditt samtal. Men för dig som saknar sommaren så finns hopp. Till Stockholm kommer inte hösten förrän i mitten av september.