Krigsbilder - och vad de gör med oss

93 min
Syrien trasas sönder av inbördeskrig och vi översköljs av vidriga bilder på döda och skadade barn. Men det är inte första gången det händer. Vilken är nyhetsbilden som har etsat sig fast hos dig? Och vad gör bilderna med dig? Agerar du? Hur då? Eller väljer du att blunda för att orka? Ring Johanna Linder i Karlavagnen ikväll och berätta om bilden du aldrig glömmer. Ring på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla gärna redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.

I kvällens program kommer fotografen Paul Hansen vara med. Paul Hansen har arbetat åt Dagens Nyheter i många år och besökt många krigsplatser. I programmet ska han berätta om vad det gör med oss och hur vi påverkas. Och hur han gör för att hantera svåra situationer.
Paul Hansen har vunnit priset årets bild flertalet gånger och fick också i året priset World Press Photo of the year för en bild från en begravning i Gaza.
Till Transportarbetaren sa han såhär om varför han drivs att åka jorden runt och fotografera på olika platser:
"– Om vi inte öppnar ögonen för det som sker runt om i världen kommer det bara att fortsätta. Maktspelarnas manipulation av spänningar som finns kommer att fortsätta, säger han och ger situationen mellan shia- och sunnimuslimer som ett exempel."

Vilka bilder minns du? Och hur hanterar du dem? Och har du förändrats av en bild? Kanske började du engagera dig i en fredsrörelse, eller så bestämde du dig för att bli sjuksköterska? Ring till oss, 09911090.