De vill köpa sex av 14-åring

16 min
Det finns ett stort intresse att köpa sex från barn i Stockholm - och det sker helt öppet på nätet. Verkligheten lägger ut en annons där 14-åriga "Emma" erbjuder sex mot betalning. Tre minuter senare kommer första SMS:et. Vilka är de? Och varför vill de köpa sex av barn?

Den 19 augusti kl 14.14 lägger vi ut en annons på en av flera forum där sexuella tjänster mot betalning erbjuds. Avsändaren är en påhittad 14-årig tjej, "Emma", som erbjuder sexuella tjänster mot betalning:

Hejsan! Jag är en tjej på fjorton år som vill tjäna lite extra pengar och vill träffa män. Jag runkar av för 500 kronor. Avsugning 1000 kronor och knulla 2000kr. Jag bor i Stockholmstrakten och har SL-kort så jag kan ta mig dit du vill. Jag har inte så mycket erfarenhet av det här sedan tidigare så du får hjälpa mej. Jag är brunett, glad och smal och snäll. Hör av dig :)

Tre minuter senare kommer det första SMS:et. Den 27 augusti tar vi bort annonsen. Då har vi fått totalt ett 50-tal telefonsamtal, 30-talet mejl och lika många SMS. 

I samtal med flera av männen avtalas tid och plats. De är fullt medvetna om "Emmas" ålder. En man varnar "Emma" om att hon är alldeles för ung, men vill ändå träffas. 

Flera av männen verkar också inte alls vara oroliga att åka fast. Åtta av dem har ringt med sina privata mobiler och har kunnat identifieras. Männen är mellan 18 och 64, jobbar som VD i ett livsmedelsföretag, i säkerhetsbraschen, som revisorer eller IT-konsult.

För en person, föräldern och företagaren "Anders", är det just den unga åldern som lockar. Han har önskemål om att "Emma" ska vara kissnödig när de träffas. När Verkligheten konfronterar "Anders" säger han att han tycker att sex med barn borde vara tillåtet. Han ser heller inga problem om hans barn skulle prostituera sig så tidigt som tolv års ålder.

Reportrar: Magnus Arvidson och Paloma Vangpreecha

Lyssna på fortsättningen: Verkligheten konfronterar barnsexköpare

Har du själv köpt sex och behöver hjälp att sluta eller lider av annat tvångsmässigt sexuellt beteende? Vänd dig anonymt till KAST (i StockholmGöteborg eller Malmö) eller den nationella hjälplinjen PrevenTell.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Alunageorge - Best Be Believing
  Album: Best Be Believing
  Kompositör: Aluna Francis, Sam Frank, George Reid
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC
 • 18.13
  Chvrches - Gun
  Album: Gun
  Kompositör: Chvrches
  Bolag: LABEL MISSING
 • 18.22
  The Weeknd - Belong To The World
  Album: Belong To The World
  Kompositör: Ahmad Balshe, Jason Quenneville, Danny Schofield, Abel Tesfaye
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC