Ett avsnitt från Hultling och Röör i P4
60 min
Är skådespelaren Börje Ahlstedt mätt på bekräftelse: - Nej, aldrig, aldrig, det är därför man fortsätter
Lör 31 aug 2013 kl 22:05
I Jankell i P4 samtalar Annika med sina gäster om bekräftelsebehov. Har det ökat i och med att nätet erbjudit oss plattformar som bland annat facebook, instagram och twitter? Författaren och sexrådgivaren... Katarina Janouch: Jag tycker att det är jätteroligt när folk i Brasilien lajkar mina bilder, det framkallar nån slags yrsel hos mig.

Egentligen har vi alltid vetat vem som är den populäraste bland oss, men nu har vi fått det svart på vitt menar psykologen Jonas Mosskin. Detta medan etnologen ser en stor skillnad i vår egofixering nu och innan industrialiseringen. Hur menar psykologen och varför är det så stor skillnad på nu och då menar etnologen? Det hör du i programmet på lördag.

Sist men inte minst berättar skådespelaren Börje Ahlstedt om ett yrkesliv i ständig jakt på bekräftelse, tar det nånsin slut?

ANNIKA JANKELL:

Oavsett litet eller stort bekräftelsebehov, kanske ska vi tacka sociala medier för alla möjligheter att få och ge uppskattning, att med små enkla klick visa våra medmänniskor kärlek och bekräftelse, lyfta våra huvuden och se på vår nästa så som på oss själva. Se allas behov av uppmärksamhet på samma ömma sätt som när fyraåringen kommer och vill visa sin teckning. Kanske är det där lilla oskyldiga klicket början på något stort?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".