Ett avsnitt från Karlavagnen
89 min
Mötet med makten
Ons 04 sep 2013 kl 21:40
I dag är halva Stockholm avspärrat. För första gången på tolv år besöker en amerikansk president Sverige och säkerhetspådraget är enormt. Står du i folkmassorna och försöker få en skymt av USA:s mäktigaste... man? Deltar du kanske i nån av protestaktionerna? Eller struntar du gladeligen i att Barack Obama är här? I Karlavagnen i kväll pratar vi om mötet med maktens män och kvinnor. Har du stött på nån själv? Kanske krockat med Jens Stoltenberg i en korridor? Fått brev av Olof Palme? Eller suttit bredvid Gudrun Schyman på flyget? Tog du chansen att föra fram din åsikt? Och när nu Obama och Reinfeldt möts - vad borde de säga varandra egentligen? Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla gärna redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.

Det har varit ett minst sagt stort ståhej kring president Obamas Sverigebesök idag. I trafiken har det rått ett smärre kaos, då stora delar av staden stängts av, E4:an norrut från Stockholm likaså. Dessutom har både tåg och tunnelbana stoppats när presidentkortegen passerat, enligt Stockholmsnytt. 

De stora avspärrningarna har skapat "ett Stockholm surrealistiskt tomt som under en söndag på 1950-talet", rapporterar Ekot. 

Men till skillnad från de folktomma gatorna har det vid landningsbanan på Arlanda rått febril aktivitet. Där har flygplansskådarna, eller planespotters, som de kallas, haft en riktig höjdardag. Det är nämligen bara andra gången som presidentens Airforce One landar på svensk mark.

- Då tar man fram kameran och försöker vara så beredd som möjligt, säger flygplansskådaren Robert Pettersson till Ekot. 

Hur har din Obama-dag varit? Har du viftat med flaggor, protesterat eller suttit och svurit i en bilkö? 
Eller har du kanske mött någon annan av maktens män och kvinnor, någon helt annan gång? Majbritt hade dansat schottis med Olof Palme i början av 80-talet, har du gjort något liknande? Suttit barnvakt åt Gustav Fridolin? Sprungit på Margareta Winberg i Brasilien? 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".