Verkligheten konfronterar barnsexköpare

14 min

Småbarnsföräldern "Peter" tror att han har kommit överens med en 14-åring om att bli avrunkad för 500 kronor. Men egentligen är "Emma" Verklighetens reporter. När de är på väg mot en toalett i ett köpcentrum avbryter vi och frågar om han vill ställa upp på intervju. Vem är han? Och varför vill han köpa sex av en 14-åring? "Peter" tackar ja.

Verkligheten har i flera program granskat barnsexhandeln i Sverige. Vad får unga i Sverige att prostituera sig? Och vilka är männen som köper?

Maggie berättade om sitt liv som prostituerad 16-åring. Hon nådde sina kunder genom att annonsera på öppna forum på nätet.

Läs mer: "16 år och prostituerad"

För att få tag i män som vill köpa sex av barn bestämmer vi oss för att själva att lägga ut en annons där vi utger oss för att vara 14-åriga tjejen "Emma". Under en vecka får vi över hundra svar, via telefon, SMS och mejl.

Vi tog kontakt med männen först som "Emma". Därefter konfronterade en av dem, "Anders", som journalister. Pappan och företagaren "Anders" vill göra barnprostitution laglig och ser inga problem om hans egna barn prostituerar sig i 12-årsåldern. 

Läs mer: "De vill köpa sex av 14-åring"

Ikväll tar vi det ett steg vidare. Det är givetvis möjligt att flera av de män som ringer bara är intresserade av själva kontakten, av fantasin att köpa sex med en 14-åring. Därför stämmer vi träff med två av männen i verkligheten som "Emma". 

En av dem, "Peter", dyker upp och gör upp med "Emma" om en avrunkning för 500 kr. När de är på väg mot toaletterna i Globens köpcentrum avbryter vi, konfronterar honom och frågar om han vill ställa upp på intervju. "Peter" tackar ja.

Hur tänker "Peter" och vad lever han för liv? "Peter" ångrar sig och säger att han skäms. Han beskriver sig själv som en dubbelnatur, ingen i hans omgivning vet om detta. Han har köpt sex flera gånger tidigare, dock säger han att det är första gången med en minderårig. Och så motivet till sexköpet: att han som småbarnsförälder har torftigt sexliv hemma – "barnen stör".

Reportrar: Magnus Arvidson och Paloma Vangpreecha

Har du själv köpt sex och behöver hjälp att sluta eller lider av annat tvångsmässigt sexuellt beteende? Vänd dig anonymt till KAST (i Stockholm, Göteborg eller Malmö) eller den nationella hjälplinjen PrevenTell.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Marlene - Bon Voyage
  Album: Bon Voyage
  Kompositör: Josefina Nilsson, Marlene Strand
  Bolag: LABEL MISSING
 • 18.13
  Kendrick Lamar, Doctor Dre - The Recipe
  Album: The Recipe
  Kompositör: E Cardona, Kendrick Duckworth, G D'amico, A Hernandez, Elijah Milina, B Ujueta
  Bolag: AFTERMATH/INTERSCOPE RECORDS
 • 18.25
  Phosphorescent - Song For Zula
  Album: Song For Zula
  Kompositör: Okänd
  Bolag: DEAD OCEANS
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".