Ett avsnitt från Karlavagnen
92 min
Legendariska idrottsplatser
Tis 10 sep 2013 kl 21:40
De där garagedörrarna i Södertälje som Björn Borg stod och bollade mot som barn, Nacka Skoglund-statyn i Borrby eller kanske en speciell, inmutad plats på en ståplatsläktare nära ditt hjärta. Vilken plats... i Idrottssverige, eller världen, kan du bara inte låta bli att besöka och i så fall varför? Vad gör den speciell? Ring och berätta om dina mytomspunna favoritställen och legendariska platser i idrottsvärlden. Och behöver du prata av dig efter kvällens VM-kvalmatch mot Kazakstan så öppnar vi Karlavagnen för det. I Karlavagnen tisdag är du välkommen att prata med Christian Olsson och bisittare Yannick Tregaro i Göteborg. Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla gärna redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.

2010 restes en staty på idrottsplatsen i Borrby. Föremålet för statyn var fotbollsspelaren Nacka Skoglund. Och anledningen till detta var att Nacka Skoglund spelade en fotbollsmatch i 44 minuter i det lilla samhället Borrby i utkanten av Simrishamns kommun. För drygt femtio år sedan möttes Österlen och det brasilianska laget Fluminense med förstärkning av Nacka.
Fluminense vann med 11-0.
Nacka spelade dock bara 44 minuter, historien säger att han simulerade en skada men egentligen hoppade in i en taxi och åkte till Vimmerby för att uppträda med sin specialitet, att klacka enkronor. Ett gig som skulle generera en något större inkomst.
För att hedra denna historiska händelse kom några eldsjälar i Borrby på idén att föreviga detta med en staty som nu kan beskådas vid idrottsplatsen i Borrby. Något som fått stor uppmärksamhet.

I kvällens program ska vi också prata med Björn Risén som besökt 500 idrottsarenor, och han har också skrivit boken "En himla massa planer" om fotbollsplaner i Sverige.  

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".