Mer gåslever, Chile och Harald Edelstam

41 min

Igår smakade vi av gåslever tillsammans med Edward Blom i studion, men hur etiskt rätt är det att äta gåslever egentligen. Med tanke hur den feta gåslevern produceras. I Sverige är produktionen förbjuden, men i Kalifornien förbjöds all försäljning av gåslever. Vi pratar med Göran Hådén, djurpolitiskt ansvarig i miljöpartiets partistyrelse om gåslevern och tvångsmatning. Radiokollegan Ivan García kommer till studion och berättar om sina erfarenheten från kuppen i Chile för 40 år sedan. Sveriges ambassadör i Chile 1973 hette Harald Edelstam och räddade hundratals människor genom att agera utifrån hjärtat, men det var inte enligt den diplomatiska regelboken. Vad får man egentligen göra som ambassadör och när är det rätt att gå utanför sina begränsningar? Hör Sveriges ambassadör i Chile Eva Zetterberg och Anita Gradin, f d diplomat och tidigare (S) statsråd

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".