Inbrottstjuven som ångrade sig

16 min
Candy Stallings är efter 27 år på väg att kasta in handduken när polisen ringer en andra gång samma natt. Men den här gången är det inte ännu ett inbrott i hennes livsverk, villan som är center för våldtagna kvinnor. Istället är allt stöldgods, alla livsviktiga datorer och till och med en påse godis, tillbaka – i en kundvagn med en lapp där tjuven ber om ursäkt. 

Helikoptern flyger lågt och dånar över tegelvillan i San Bernandino, Kalifornien, USA. Polisbilar står snabbt parkerade, lamporna snurrar rött och blått på taket så hela bostadsområdet blinkar som ett disco.

Candy Stallings står där bredvid en polisman och tittar på sitt livsverk: ett center för våldtagna kvinnor dit det kommer offer för att få hjälp. Det är andra gången hon är här i natt. Först hade polisen ringt och berättat att en inbrottstjuv stulit alla deras datorer – centrets absolut viktigaste verktyg. Nu har de ringt en annan gång. Candy tänker att nu slänger hon in handduken – det här blir droppen.  

Hon är övertygad om att det gjorts inbrott på nytt. Men det ska visa sig att hon har fel. I en kundvagn ligger allt. Tjuven har lämnat tillbaka rubbet, skrivit en lapp och bett om ursäkt.

I Verkligheten ikväll berättar Shang Imam den fantastiska historien som inte bara gjorde att Candy återfick hoppet om mänskligheten utan också gav ringar på vattnet. På grund av uppmärksamheten får föreningen nu fler donationer och fler samtal från våldtagna kvinnor än någonsin. 

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Satin Jackets - You Make Me Feel Good
  Album: You Make Me Feel Good
  Kompositör: Tim Bernhardt
  Bolag: ESKIMO RECORDINGS
 • 18.14
  The Dolls - Summer Of '93
  Album: Summer Of '93
  Kompositör: Moe Caitlin, Mia Moretti
  Bolag: THE DOLLS
 • 18.25
  Natalia Kills - Saturday Night
  Album: Saturday Night
  Kompositör: Jeff Bhasker, Natalia Keery-Fisher
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC