Ett avsnitt från P4 Musik
Myrra Musikal – Musikaler på film. Ett program av Myrra Malmberg.
Sön 13 okt 2013 kl 23:05
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Ibland blir film musikal men mycket oftare blir musikal film. På listan över vilka filmer som sålt flest biobiljetter över hela världen ligger Avatar och Titanic i topp, men inte långt därefter kommer... Disneys Lejonkungen.

För många sker den första kontakten med musikteater genom en film, för de allra flesta är den också tecknad, där rollfigurerna fått svenska röster. Genom åren har Myrra Malmberg gett röst åt figurer i ett antal filmer. Den första var Peter Pan, där hon spelade Lena som flyger iväg till landet Ingenstans med sina bröder.
Det är inte bara tecknade filmer som dubbas. I en hel del av Hollywoods största succéer under mitten av 1900-talet fick filmstjärnorna hjälp med att låta lika bra som de såg ut.
Med Rocky Horror Picture Show och en rad andra popmusikaler kom sing-a-long-bion och det utvecklats ett helt manus med repliker och saker publiken kan göra tillsammans på vissa ställen i filmen.

Producent: Lisa Wall.

Sändes i delvis annan form i P2 i somras.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".