Att leva med någon som inte mår bra

86 min
Karlavagnens temavecka om psykisk ohälsa går vidare och ikväll handlar det om dig som anhörig. Har du levt tillsammans med är någon som inte mådde bra inombords, eller gör du det just nu? Visste du om det från början eller kom sjukdomen en dag och överraskade er? Ring och berätta din historia! Hur påverkade sjukdomen relationen, hur hittade du vägar att hjälpa den som inte mådde bra och vad gör man för att inte tappa bort sig själv på vägen? Ring i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla gärna redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.

Leif har alltså med sig Else-Marie Törnberg ikväll.
Hon jobbar med suicidprevention.  Else-Marie arbetar i organisationen Suicidprevention sydväst som jobbar med att förebygga självmord. Var sjätte timme tar någon människa i Sverige sitt liv. Andra föreningar som arbetar med förebyggande verksamhet är bland annat Spes. 

Senare i programmet ska vi också prata med författaren Åsa Moberg. Hon har skrivit en bok som handlar om hur det är att leva med en person med bipolär sjukdom. 

Det var många som hörde av sig till programmet och berättade om hur det är att leva med någon med psykisk ohälsa. En av dem som ringde var Sofia som berättade om hur det är att leva med någon som har en bipolär sjukdom.