Robin grillar marsvin

14 min
I Svensken i Världen den här veckan: två män, två kontinenter, två love stories via nätet. Marco packar en yogaväska i Västbankens Hammarby sjöstad - senaste trenden i Ramallah. Robin står vid grillen på Latinamerikas bästa restaurang och steker krispiga marsvin.

I följetongen Svensken i Världen kollar vi helt enkelt läget med svenskar som av olika anledningar befinner sig på spännande platser på jordklotet. Utvandringen har nämligen aldrig varit så hög som den är just nu, till och med högre än på Karl-Oskars & Kristinas tid.

I kväll möter du två svenska män som båda blivit förälskade på nätet. Marco Espvall började försumma jobbet bara för att få chatta med den palestinska dokumentärfilmaren. Nu bor han i vad han kallar för Västbankens svar på Hammarby sjöstad, lyxiga nybyggda närförorten i Stockholm. Alldeles strax ska han iväg på yoga, senaste medelklasstrenden i Ramallah.

Samtidigt står Robin Klemedsson i Perus huvudstad Lima vid grillen på en restaurang i Lima som utsetts till världens 14:e och Latinamerikas allra bästa. Han berättar om första gången han grillade ett marsvin och om den militäriska disciplinen som råder under service.

Robin träffade sin tjej under krokodiljakt i Amazonas. Då pratade de knappt med varandra, det var först på nätet som det tog fart. Nu ska de snart gifta sig och får lov att äntligen flytta ihop.

Reporter: Gustav Asplund

Är du näste Svensk i Världen? Eller känner du någon som lämnat Sverige för en spännande plats och har en historia att berätta? Hör av dig till verkligheten@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Asap Rocky - Fashion Killa
  Album: Long Live Asap
  Kompositör: Hector Delgado, James Laurence, Rakim Mayers, Terius Nash, Dylan Reznick, Christopher Stewart
  Bolag: RCA
 • 18.10
  Polica - Chain My Name
  Album: Chain My Name
  Kompositör: Channy Leaneagh, Ryan Olson
  Bolag: COSMOS RECORDS
 • 18.16
  Lilla Namo - Tuggare Utan Gränser
  Album: Tuggare Utan Gränser
  Kompositör: N Marouf
  Bolag: BABA RECORDINGS
 • 18.25
  Major Lazer, Busy Signal, The Flexican, Fs Green - Watch Out For This (Bumaye)
  Album: Watch Out For This (Bumaye)
  Kompositör: Ruben Blades, Thomas Goethals, Reanno Gordon, Thomas Wesley Pentz
  Bolag: BECAUSE MUSIC