Ett avsnitt från P2 Live
Emil Jensen + DagaDana + Paavo
Tis 19 nov 2013 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Emil Jensen har skapat en helt egen genre med sin blandning av pop, ståuppkomik, lyrik och liggnertragik; DagaDana är en trio från Polen och Ukraina som med sin blandning av folkmusik, jazz och elektronika... skapar ett eget, unikt musikaliskt språk. Till sist ett samspel mellan komposition och improvisation när Paavo bjuder på releasekonsert.

Vi startar på Urkultfestivalen i augusti med Emil Jensen, som beskriver sig såhär:
”I begynnelsen gjorde jag mest musik i olika band och som soloartist, men så blev det texter över och så började jag prata en hel del mellan låtarna på mina konserter. Det mellansnack som då spårade ur är grunden i allt det jag skriver utanför musiken... 2003 upptäckte jag att jag kunde förena allt detta på en scen till en helt egen genre med popmusik, ståuppkomik, lyrik och liggnertragik.” Vi hör Emil Jensens konsert på Urkultfestivalen i Näsåker 4 augusti.

På samma festival fanns också Daga Dana -  En trio från Polen och Ukraina som med sin mix av folkmusik, jazz och elektronika skapar sitt eget unika språk. Det är en humorfylld konsert de bjuder på och som visar att det här är en musik som gör både publik och utövare lyckliga. Med hjälp av röstförvrängare, djärva ljudeffekter och barnleksaker som musikinstrument är Daga Danas ambition att överskölja lyssnaren med ljud som aldrig är tråkiga.

Daga Dana börjar få ett allt större internationellt rykte och har redan hunnit med att ge 300 konserter. Främst förstås på hemmaplan i Polen och Ukraina, men även i t ex Frankrike, Rumänien, Kina och Indonesien.

Gruppen Paavos firar sitt tredje album, The Third Song of the Peacock, där pianisten Cecilia Persson och sångerskan Sofia Jernberg bildar trio med träblåsaren Fredrik Ljungkvist. Med betoning på originalmusik skriven av Sofia Jernberg och Cecilia Persson, har även två nya arrangemang inkluderats av musikern Per Henrik Wallin. Soundet präglas som vanligt av samspelet mellan improvisation och komposition. Låttexterna varvar betraktelser av hur lustigt det kan bli om man översätter svenska idiom till engelska, om människor som vill bo i lådor, tron på spöken och musik som kort och gott handlar om musik. Vi får vara med på releasekonserten på Jazzklubb Fasching i Stockholm den 2 maj.

Presentatör: Marie Vesterholm

19:03-21:59 P2 Live: Emil Jensen/DagaDana/PAAVO

(19:07) 1. Emil Jensen, sång, gitarr, poesi, berättelser.
Konsert 4/8, Urkultfestivalen, Näsåker.

(19:50) 2. DagaDana:
Daga Gregorowics, röst, elektroniskt,
Dana Vynnytska, röst, klaviatur och
Nikolaj Pospieszalski, kontrabas.
Konsert 1/8, Urkultfestivalen, Näsåker.

(20.30) 3. PAAVO: Sofia Jernberg, röst och Cecilia Persson, piano.
Konsert 2/5, Fasching, Stockholm.

Musik som spelats i avsnittet

  • 21.21
    Paavo 7 - Correct Behavior
    Kompositör: Sofia Jernberg, Cecilia Persson
  • 21.40
    Paavo 7 - Extranummer
    Kompositör: Paavo 7
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".