Hatar eller hatas du?

91 min
I kväll i Karlavagnen vill vi prata om hat. Det senaste året har frågan om näthatet varit ständigt närvarande. Men har vår syn på hat förändrats? Varifrån kommer allt detta hat och är det lättare att hata idag? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Det hatas på nätet inom fotbollskulturen och i många andra sammanhang. Enligt Per Johnson på Institutionen för psykologi i Lund är hat ett ursprungligt nedärvt beteende, en gång i tiden nödvändigt för vår överlevnad. Men behövs verkligen hat i dag? Vad tänker du? Har du blivit utsatt för hat eller är det du som hatar?

I kväll vill vi höra din historia om hat. Peter Wahlbeck är med dig direkt från Halmstad. Slussen öppnar 21.00, ring 099 - 110 90 eller mejla oss på karlavagnen@sverigesradio.se

Kommentarerna ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton. Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.