Den svenska skolan

101 min
Det går neråt med kunskaperna i för svenska 15-åringar. De svenska eleverna presterar numera under genomsnittet inom alla tre kunskapsområdena matematik, läsförståelse och naturvetenskap. Vad tror du det beror på? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

I går kom resultatet från den internationella kunskapsundersökningen PISA 2012. Den visar att Sverige har den sämsta resultatutvecklingen av alla OECD-länder.

Vad behöver den svenska skolan för att förbättra elevernas kunskaper? Vad behöver du som går i skolan? Vad har du som förälder för tankar kring det här? Vilka erfarenheter har du som är lärare?

Ring till Johanna Linder i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla gärna redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på Karlavagnens Facebooksida.

Kommentarer ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton. Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.