Längden blev en fördel i karriären

29 min

- Jag kan känna en feministisk tillfredsställelse i att ha riktigt höga klackar när jag åker ner på de här ministermötena i Bryssel som ibland känns mest som mansklubbar… För det är en maktsymbol att vara huvudet längre än många män, berättar EU-ministern Birgitta Ohlsson, 178 cm lång och med storlek 41 i skor.

Många storvuxna kvinnor kan berätta om hur de redan som barn tilldelades stort ansvar av vuxna, vilket både gjort att de å ena sidan inte har fått vara barn. Å andra sidan har det gett dem fördelar i arbetslivet. Forskning visar att långa kvinnor både har högre lön och större möjligheter att få chefspositioner.

Journalisterna Tove Meyer (180 cm lång) och Åsa Karlsson (178 cm lång) utforskar vådan av att vara stor som kvinna i samtal med tre storvuxna kvinnor som alla präglats genom livet av sin stora storlek.
EU-ministern Birgitta Ohlsson, skådespelerskan Anna Blomberg och handbollsproffset Johanna Westberg delar erfarenheten av vända sin storhet från ett komplex till något som tagit dem framåt i yrkeslivet.     

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista