Jag känner mig utanför på jobbet

30 min
Lena är osäker på sin roll på jobbet. Vilken plats får hon ta när hon mår dåligt? Just nu har hon det jobbigt och oroar sig mycket för sin sjuka pappa. Och hon är säker på att det märks att hon är ledsen. Men hon upplever att hon står där utan stöd och förståelse.

I vanliga fall är hon en självständig person som inte bryr sig så mycket om vad andra människor om henne. Men nu när hon inte mår bra känner hon sig ensam. Lena hör av sig till Radiopsykologenmed frågan: hur skapar jag mig ett rum på min arbetsplats?

Emma, 26, skriver i sitt brev om den ensamhet hon känner av sen hon gick igenom en svår sjukdom: "För några år sedan drabbades jag av cancer och gick igenom en tuff behandling som följdes av en depression. Idag är jag tjugosex år och mår på det stora hela bra. Mitt problem är att jag känner mig ensam. Jag har successivt kommit tillbaka till ett självständigt vardagsliv, men inte till ett avslappnat umgänge med vänner. Under och efter behandlingen var min familj ett enormt stöd. Många kompisar hörde av sig och jag visste att de tänkte på mig men ingen trängde sig på och jag sökte mig mest till mina föräldrar och min partner. Ändå kan jag inte låta bli att känna mig besviken över att mina närmsta vänner inte var mer närvarande. Jag känner mig utelämnad och skäms över att inte ha ett större socialt liv. Är inte säker på att jag orkar eller vågar kasta mig ut i nya sammanhang, men den här ensamheten gör mig ledsen. Har du några tips på vad jag kan göra?"