Jag kommer hem till jul

94 min
Allt fler unga flyttar från småstäderna, ny forskning visar att 86 % av Sveriges kommuner tappar unga mellan 18 och 25 år, och få flyttar tillbaka senare i livet. Men de flesta av oss återvänder hem till jul. Hur har du valt att göra - återvänder du med klapparna i högsta hugg för att åka hem några dagar senare? Bor du kvar? Eller har flyttat tillbaka? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Forskning från Högskolan i Jönköping visar att bara 40 av landets 290 kommuner lyckas behålla sina unga. Och att många återvänder när de skaffat barn och vill slå sig till ro är bara en myt. Men i juletider fylls hemvändarkvällarna på stadshotell och barer med återvändare.

I Karlavagnen ikväll vill Christer och Lena prata med hemvändare som gör kort comeback och hemkära som stannat kvar.

Hur är det att komma hem över jul? Hur är det att bo kvar? Och hur blev det för dig som bestämde dig för att flytta tillbaka?

Ring till Lena Nordlund och Christer Engqvist i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!
Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Kommentarer ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.