Undervattenspianon, japansk 60-talsnostalgi och fiskstimsliknande gitarrtoner.

Här finns inget ljud

Vi återhör ett Kalejdoskop med Lina Langendorf som tar fram sommarkänslan, letar rätt på metspöet och låter kroken sjunka djupt ner i de musikaliska vattnen på vår jakt efter de nyfiknas musik.

Dagens fångst består bland annat av röstkonstnären Uta Wasserman som får möta spoken-word-artisten Ursula Rucker och långt ner under ytan hittar vi också Ornette Colemans saxofontoner som söker sig ut ur Barn Owls hypnotiserande gitarrmusik.

Kompositören Malin Bång har också gett sig in i elgitarrens universum medan japanen Iida Hisahiko fokuserar mer på covers och gör en legendarisk tolkning av en amerikansk 60-talshit. Jenny Hval får det att låta som att hon har släppt ner ett piano i vattnet för att sedan dyka efter och spela in ljudet till sin låt Mephisto In The Water och Asha Bhosle ömsom bubblande skrattar och ömsom bubblande joddlar sig fram genom en gammal bollywood-dänga.

Gruppen Atlanters gitarrist får sin gitarr att låta som ett stirrigt fiskstim som hamnat mitt i en rockkonsert medan trion ODE sjunger en sång om att sväva och som avslutning slår Fela Kuti igång ett malande groove som kan förvandla vilken plats som helst till ett dansgolv…


En repris från 14 september 2013.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".