Levebröd i P4

Här finns inget ljud
Vad händer med människor som blandar mjöl, vatten, salt och lite surdeg? Ett möte med föräldralediga pappan Martin som bytte karriär och blev bokförfattare och brödexpert efter att ha börjat blanda lite mjöl och vatten. Men också ett möte med Sara som köpte ett hus på landet där det fanns en stenugn, startade en blogg, lämnade reklambranschen, storstaden och blev bagare.

Martin Johansson bakar ett surdegsbröd som han fraktat i en plastlåda på tåget genom landet från Stockholm till Halmstad. Där träffar han programledaren Patric Ljunggren som gått så långt i sitt degberoende att han byggt ett eget hemmabageri för att kunna baka riktigt gott bröd till lördagsfrukosten. De båda diskuterar baktekniker och vad som får människor att så helt gå upp i sin bakning att vardagen påverkas. En surdegskurs besöks också där deltagarna får försöka förklara varför de åkt många mil bara för att lära sig att baka sitt eget bröd istället för att köpa det i affären.