Ett avsnitt från P1 Dokumentär
48 min
Han var för bra för att vara sann...
Sön 22 dec 2013 kl 12:00
Ibland spikade Kristins kille in henne i ett källarförråd, andra gånger försökte han kväva henne eller också så slog han bara. Hon är en av alla tusentals kvinnor som utsatts för hot och våld av en man... som de har eller har haft en nära relation till. Under ett år har radiojournalisten Anna Hammarén följt Kristin från att hon hamnar på en kvinnojours skyddade boende, genom rättegångar och under sökandet efter en ny bostad. Läs mer om #enavalla - en temavecka om våld i nära relationer

Dokumentären är en unik berättelse om makt, kontroll och trasiga relationer men också om livsglädje, kampvilja och längtan efter ett bättre liv.

Programmet, som vann Pennskaftspriset för Han var för bra för att vara sann är gjort av Anna Hammarén.

Anna är frilansande Radio- och TV-journalist, utbildad på Dramatiska Institutet. Hon har varit nominerad till Stora Radiopriset för ”Mamma vad skulle kunna hända här”  och till Barncancerfondens journalistpris för "När Anna blev sjuk" som finns att lyssna på här nere.

Kvinnofridslinjen 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot,våld eller sexuella övergrepp. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym.Vi har öppet dygnet runt, året om, och du ringer oss gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".