13 år, kille – och prostituerad

16 min

När Niklas precis fyllt 13 förgriper sig en friidrottstränare på honom under en löprunda i skogen. Några månader senare prostituerar han sig för första gången via nätet.

I höstas berättade vi i flera uppmärksammade program om barnsexhandeln i Sverige. Vad får unga svenska tjejer att prostituera sig? Och vilka är männen som köper? 

Men det är inte bara unga tjejer som säljer sina kroppar på nätet – utan också killar. Verkligheten har träffat tre unga killar som alla sålt sex som minderåriga. Hur går det till? Vilka är drivkrafterna? Och hur påverkar det dem idag?

Ikväll berättar "Niklas" sin historia för Verklighetens Paloma Vangpreecha. Han heter egentligen något annat och i programmet har vi bytt ut hans röst.

Niklas började sälja sex på nätet när han var tretton, som ett självskadebeteende efter att en tränare förgripit sig på honom. Som mest kunde Niklas prostituera sig flera gånger om dagen för att sedan gå tillbaka till skolan. Men när han blev 15-16 år avtog kunderna – han hade blivit för gammal.

Aftonbladet: De ville ha min ålder

Har du själv erfarenheter eller sitter på information? Hör av dig på verkligheten@sverigesradio.se. Du kan givetvis vara anonym.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Courtney Barnett - Lance Junior
  Album: Lance Junior
  Kompositör: Courtney Barnett
  Bolag: MILK RECORDS
 • 18.15
  Disclosure, London Grammar - Help Me Lose My Mind
  Album: Settle
  Kompositör: Guy Lawrence, Howard Lawrence, Hannah Reid
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC
 • 18.26
  Ry X - Berlin
  Album: Berlin
  Kompositör: Ry Cuming
  Bolag: DUMONT DUMONT
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista