Tobias sålde sex: "Det var en betald gruppvåldtäkt"

19 min

Tobias är 15 när han säljer sex för första gången, via QX:s community Qruiser på familjedatorn. Han söker närhet men får en femhundring i handen. Sista gången Tobias säljer sex slutar det i vad han beskriver som en betald gruppvåldtäkt.

Barnsexhandeln i Sverige gäller inte bara unga tjejer utan också killar. I tre program berättar vi tre unga killars historier. Alla har sålt sex som minderåriga.

Niklas var tretton när han sålde sex för första gången, efter att hans tränare förgripit sig på honom. Han ska göra det i fem år, som mest flera gånger om dagen – för att sedan gå tillbaka till skolan.

Läs mer: "13 år, kille – och prostituerad"

Ikväll berättar vi om Tobias, som vi kallar honom. Han väljer att träda fram med sin riktiga röst för att berätta sin historia. Den börjar när han som 15-åring går ut på nätet på familjedatorn när alla gått och lagt sig för att söka närhet. Han får kontakt med en äldre man som efteråt ger honom 500 kronor i handen. Det formar Tobias upplevelse av sex – att det är så det går till.

Via en kyrka i Barcelona, förfrusna fingrar och missbruk slutar det några år senare med vad Tobias kallar för en betald gruppvåldtäkt. Idag säger Tobias att han vill att alla de män han sålt sex till borde tvångskastreras – att de inte har rätt till att få ha sex.

Alla tre killar vi pratat med säger att sexköpen inleds via Nordens största gaycommunity, QX:s Qruiser. I programmet medverkar Jon Voss, ansvarig för Qruiser.

Lyssna på en längre intervju med Jon Voss. Reporter David Carr.

Har du själv erfarenheter eller sitter på information? Hör av dig på verkligheten@sverigesradio.se. Du kan givetvis vara anonym.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Axel Boman - Bottoms Up
  Album: Family Vacation
  Kompositör: Axel Boman
  Bolag: STUDIO BARNHUS
 • 18.13
  Blood Orange - You'Re Not Good Enough (Singel)
  Album: You'Re Not Good Enough
  Kompositör: Devonté Hynes
  Bolag: DOMINO
 • 18.25
  Burial - Hiders
  Album: Hiders
  Kompositör: Burial
  Bolag: HYPERDUB RECORDS
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".