Alexi säljer sex – för att han vill

17 min
Alexi är 21, men började sälja sex som minderårig. Han gör det fortfarande – för att han vill. Hör hans vittnesmål inifrån gaysexbranschen i Sverige och vilka konsekvenser det fått för hans egna sexliv.

I tre program berättar vi tre unga killars historier. Alla har sålt sex som minderåriga.

Niklas var tretton när han sålde sex för första gången, efter att hans tränare förgripit sig på honom. Han ska göra det i fem år, som mest flera gånger om dagen – för att sedan gå tillbaka till skolan.

Lyssna: 13 år, kille – och prostituerad

Tobias är 15 när han säljer sex för första gången. Det börjar när han som 15-åring går ut på nätet på familjedatorn när alla gått och lagt sig för att söka närhet.  Han får kontakt med en äldre man som efteråt ger honom 500 kronor i handen. Det formar Tobias upplevelse av sex – att det är så det går till. 

Via en kyrka i Barcelona, förfrusna fingrar och missbruk slutar det några år senare med vad Tobias kallar för en betald gruppvåldtäkt. Idag säger Tobias att han vill att alla de män han sålt sex till borde tvångskastreras – att de inte har rätt till att få ha sex.

Lyssna: Tobias sålde sex: "Det var en betald gruppvåldtäkt"

Ikväll berättar vi om Alexi. Han är 21 och har sålt sexuella tjänster sedan han var 15. Han har inte varit utsatt för sexuella övergrepp, känner ingen skam och har valt att ge sig in i sexbranschen högst medvetet och med sin fria vilja. Men han känner på sig att han måste sluta snart – det tär på honom.

Alla tre killar vi pratat med säger att sexköpen inleds via Nordens största gaycommunity, QX:s Qruiser. Lyssna på en längre intervju med Jon Voss, ansvarig för Qruiser. Reporter David Carr.

Har du själv erfarenheter eller sitter på information? Hör av dig på verkligheten@sverigesradio.se. Du kan givetvis vara anonym.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Satin Jackets - You Make Me Feel Good
  Album: You Make Me Feel Good
  Kompositör: Tim Bernhardt
  Bolag: ESKIMO RECORDINGS
 • 18.14
  James Blake - Retrograde
  Album: Retrograde
  Kompositör: James Blake
  Bolag: UNIVERSAL MUSIC
 • 18.25
  Vit Päls - Sov Hos Mig I Natt
  Kompositör: Carl-Johan Lundgren
  Bolag: Playground Music