Hjälpa eller stjälpa?

78 min

Vi ger mer pengar till välgörenhet än någonsin. Men vad händer med pengarna? Hur tror du att vi hjälper våra medmänniskor på bästa sätt? I kväll pratar vi om bistånd och välgörenhet i Karlavagnen. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Nyligen startades en insamling på nätet för en svårt cancersjuk småbarnsmamma. På juldagen meddelades att hon gått bort, men i själva verket hade hon har aldrig funnits. Det finns också kritik mot höga löner inom de stora biståndsorganisationerna, och Postkodlotteriet hamnade nyligen i blåsväder efter en granskning av bland annat lönerna.

Vågar vi lita på att våra pengar går till de mest behövande? Litar du på privata initiativ? Drömmer du om att arbeta som volontär eller har du gjort det? Har du själv varit beroende av välgörenhet?  Hur tror du att vi hjälper våra medmänniskor på bästa sätt? 

Ring till Johanna Linder i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se. Om du vill vara med i kvällens program kan du mejla i förväg - och skicka med ditt telefonnummer!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".