Stad-serien av Per Anders Fogelström - del 8

Här finns inget ljud

August har äntligen fått rätt på att Gunnar är hans son. Emelie får ansvar för att portionera ut pengar för Bärtas uppehälle. Trots att det är Emelie som sörjt för pojken.

Jenny har skilt sig från Julius Törnberg och istället har hon börjat filma och har gott om arbete! Första världskriget hade kommit och gått, med ransoneringar och nöd. Jenny och Olofs dotter Maj har vuxit upp till en ung kvinna och umgås flitigt med Bärtas söner Erik och Bengt, som båda är politiskt engagerade. Bärta har dött på sjukhuset för dileranter och sinnessjuka. Bärtas yngsta dotter Beda, som har det lite svårt att tala, har flyttat hem till Emelie. Maj har arbete som kontorist, men krisen gör att lönen sänks med 40%. Gunnar har med Augusts hjälp startat en liten snickerirörelse. De trivs väl i varandras sällskap. Spanska sjukan krävde 27.000 offer i staden. Maj och Erik har en ”av-och-på-relation” och åker på skärgårdssemester tillsammans.

En dramatisering av de tre första delarna av Per Anders Fogelströms stora romansvit om Stockholm, ”Mina drömmars stad”, ”Barn av sin stad” och ”Minns du den stad”.

Stad-serien 8: Minns du den stad

av Per Anders Fogelström i dramatisering av författaren själv.

I rollerna: Emelie – Mimmo Wåhlander, Jenny – Yvonne Lombard, Maj – Marie Göranzon, Gunnar – Helge Skoog, Hjördis – Solveig Ternström, Tummen – Tor Isedal, Mikael – Lars-Göran Carlsson, August – Lars Edström, Annika Bodin – Helena Brodin, Erik – Gösta Bredefeldt, Beda – Berit Marianne, Kajsa – Eva Engström, Basen – Gunnar Olsson, Fabrikörn Konrad Melinder – Jan-Olof Strandberg, Melinders kamrer – Åke Lagergren, Direktör Lundin – Ivar Wahlgren med flera.

Försångare och komposition av Baxarsången: Olle Adolphson.
Berättare: Per Anders Fogelström.

Regi: Per Edström.

(Från 1968)

Inledning av Susanna Alakoski. Susanna Alakoski är en sverigefinsk författare född i Vasa, Finland och uppvuxen i Ystad. Hon är socionom och genusvetare och har bland annat arbetat på fiskfabrik, som flyktingsamordnare och med politik på riksnivå. Susanna Alakoski slog igenom stort 2006 med sin debutroman ”Svinalängorna”, som belönades med Augustpriset och senare både filmatiserats och blivit teaterföreställning.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".