Smaker från Irak och Pakistan inspirerar i veckans Meny

56 min

I veckans Meny lagar programledaren Fia Gulliksson irakisk och pakistansk mat med gästkockarna Faiza Hanna och Nizghat Ali.

Det blir smårätter från det irakiska köket som till exempel Börek, inlagda grönsaker, kycklinggryta med kardemumma, Samosa och valnötsbaklava.

Faiza Hanna och Nizghat Ali arbetar på cateringföretaget Provins som specialiserat sig på mat från länder som Pakistan och Irak och har som affärsidé att anställa invandrarkvinnor från de delarna av världen. Verksamheten drivs av Josefin Uhnbom och Filip Gustafsson och ligger i Alby i Botkyrka kommun utanför Stockholm. I kommunen talas det drygt 150 olika språk.
– Vi rekryterar kvinnor som speglar olika kulturer och tar vara på deras kompetens inom matlagning, säger Josefin Uhnbom.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".