Kränkningar i ungdomsidrotten

60 min

Vart fjärde barn som är aktivt i en idrottsförening har nån gång blivit kränkt av en träningskompis. För killar i lagidrott är det så många som 40 procent som blivit utsatta. Detta enligt en färsk undersökning om idrottande barn mellan 9 och 15 år. Hör av dig till Karlavagnen och dela med dig av dina erfarenheter! Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Hur såg det ut i ditt omklädningsrum? Snärtade ni varandra med hoprullade handdukar i duschen, hade ni invigningsriter som i efterhand inte alls känns ok och var går gränsen mellan skoj och kränkning?

Är du tränare eller vuxen i närheten och märker att det händer grejer som inte är okej, vad gör du? Spelar du själv i nåt lag där ni haft problem men kom ur det – vad gjorde ni och har det hjälpt?

Är du kanske en av dem som faktiskt slutade på grund av hur du blev behandlad och att tränaren aldrig satte ned foten? Ring Karlavagnen och kvällens programledare Lasse Kronér099-110 90!

Programmet startar 22.12, telefonslussen är öppen från kl 21. Mejla gärna i förväg till karlavagnen@sverigesradio.se och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".