Att umgås över generationsgränserna

87 min

När pratade du med en tonåring om livet sist och vad hittade du och farsgubben på när ni sågs senast? Undersökningar visar att när vi får välja umgås vi ofta nästan bara med människor i vår egen ålder. Varför gör vi så och vad går vi miste om? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

I Karlavagnen ikväll vill vi prata om att umgås över generationsgränserna. Hänger Du med nån från en annan generation som du inte är släkt med? Vad gör ni tillsammans och hur blev ni vänner? När märks det som mest att ni inte är födda samtidigt?

Och du som har en ålderssegregerad bekantskapskrets – varför har det blivit så och vad är gött med det? Är det skönt att inte behöva förklara vad en hashtag är, eller att slippa känna sig mossig när ungdomarna ska LAN:a?

Programledare Leif Hedegärd är tillbaka i studion i Göteborg, direkt från södra Spanien, där han spanat in att de äldre tycks få vara med i gemenskapen på ett annat vis. Är det nåt du tycker att vi ska ta efter här?

Ring Leif och Karlavagnen på 099-11090! Programmet börjar 21.40, telefonslussen öppnar kl 21. Mejla gärna i förväg till karlavagnen@sverigesradio.se och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".