En politiker blir till

48 min

I Måns Mosessons serie Rädda Sverige möter du några av dem som till höstens val planerar att lägga sin röst på Sverigedemokraterna. En politiker blir till är första delen av tre.  Här hittar du chatten med Måns Mosesson efter första delen av Rädda Sverige.

Vid det stora jordgubbsfältet i Teckomatorp ligger en gul byggnad. Tidigare var det samhällets hotell, nu bor här istället unga killar som tagit sig till Sverige från krigsdrabbade länder runt om i världen.

Byggnadssnickaren Pajen Paajanen, som själv kallar sig för båtflykting på grund av sin finska bakgrund, tycker att flera av de ensamkommande ungdomarna är bortskämda och lata. Många invandrare sköter sig illa överlag, tycker Pajen. Nu har en tanke börjat ta form – Pajen ska ta kontakt med Sverigedemokraterna, för att själv försöka bli politiker.

 

Om serien

P1 Dokumentär berättar i tre fristående program om några av de väljare som tänker lägga sin röst på Sverigedemokraterna i höstens riksdagsval. 

- Jag ville förstå varför SD tycks ha vind i seglen just nu, säger reportern Måns Mosesson. Vilka frågor är viktiga för de personer vi har valt att följa? Nätet spelar stor roll för många av dem jag träffat, jag försöker förstå hur det påverkar deras världsbild. I det sista programmet fokuserar vi också på dem som blir utsatta för kränkningar och tillmälen på olika nätforum.

Måns Mosesson: Så jobbade jag med "En politiker blir till"

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista