Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Den bästa elektroniska musiken och ljudkonsten.
Ett avsnitt från Elektroniskt i P2
Piano, flygel och elektronik
Sön 02 feb 2014 kl 20:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Piano och elektronik med elektronikaartisten MimiCof, future beats-producenten Tinker, ambient-stjärnskottet Sonae och prepared piano-experten Hauschka. Dessutom intervjuer med Aril Brikha och KritzKom...

Pianot och flygeln är äldre kusiner till synten och keyboarden. Rent ytligt handlar det om att många syntar hämtat sitt utseende och klaviaturens funktionalitet från piano och flygel. Många syntar började också som ett slags mindre och mer portabla ersättningsinstrument för tyngre akustiska pjäser. Men det finns också överenstämmelser i klang och ton mellan pianon, flyglar och syntar.

Japanska Midori Hirano gör klassiskt orienterad pianomusik under sitt eget namn. När hon skapar experimentell elektronika använder hon sitt alias MimiCof.

Det blir också ett snack med amerikanska Tinker om hur hennes future beats hänger ihop med pianolektionerna. Dessutom blir det piano och ambient från Köln tillsammans med stjärnskottet Sonae. Förra årets starkaste Hyperdub-debutant, Jessy Lanza, berättar om pianolektionerna hon tog som barn – och prepared piano-experten Hauschka berättar om hur det gick till när han började experimentera med pianot hemma.

Utöver detta blir det en dekonstruerad låt tillsammans med Aril Brikha och så lyssnar vi på vad berlinbaserade elektronikaproducenten Kritzkom gör för tillfället.

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.13
  Letha Rodman Melchior - Hypatia Rilles
  Kompositör: Letha Rodman Melchior
  Bolag: SILTBREEZE
 • 20.17
  Nils Frahm - Familiar
  Album: Familiar
  Kompositör: Nils Frahm
  Bolag: ERASED TAPE
 • 20.23
  Sylvain Chauveau - Jlg
  Album: The Black Book Of Capitalism
  Kompositör: Sylvain Chauveau
  Bolag: TYPE RECORDS
 • 20.34
  Untitled - Untitled 1
  Kompositör: Untitled
  Bolag: NOT ON LABEL
 • 20.40
  Julianna Barwick - Flown
  Album: The Magic Place
  Kompositör: Julianna Barwick
  Bolag: ASTHMATIC KITTY
 • 21.10
  Axel Boman - Fantastic Piano
  Album: Fantastic Piano
  Kompositör: Axel Boman
  Bolag: STUDIO BARNHUS
 • 21.20
  Hauschka, Insa Schirmer, Donja Djember - Blue Bicycle
  Album: Ferndorf
  Kompositör: Volker Bertelmann, Donja Djember, Insa Schirmer
  Bolag: FATCAT RECORDS
 • 21.57
  Andreas Tilliander - Elektroniskt I P2 Slutvinjett
  Kompositör: Andreas Tilliander
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Elektroniskt i P2
Digital media Igår kl 22:00(120 min)

Tyska Errorsmith och koreanska Heejin Jang är två producenter som väljer det digitala soundet. För dem är datorn det ultimata musikinstrumentet.

Tyska Errorsmith och koreanska Heejin Jang är två producenter som väljer det digitala soundet. För dem är datorn det ultimata musikinstrumentet.

Slumpen Lör 24 mar kl 22:00(120 min)

Hur stor roll spelar slumpen? En del producenter och musikskapare låter den ta en stor del av det kreativa arbetet. Som exempelvis Visible Cloaks, Pär Thörn och Elin Piel.

Hur stor roll spelar slumpen? En del producenter och musikskapare låter den ta en stor del av det kreativa arbetet. Som exempelvis Visible Cloaks, Pär Thörn och Elin Piel.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".