Hoppsan, mitt barn är en tweenie

87 min

Är din nioåring redan tonåring? Mjukisbyxor och lekar byts allt tidigare mot smartphones och shoping. Vad säger du till din 10-åring som vill sminka sig till skoldiskot? I kväll handlar Karlavagnen gränslandet mellan barn- och vuxenvärlden. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Har du koll på vad 8-åringen gör på nätet eller vad hen publicerar för att få likes på sitt instagramkonto?

Psykologer pratar om att barn idag förlorat flera år av sin barndom när den nya fasen tween, att vara mittemellan, inbetween, barndom och tonår vuxit fram.
I kväll handlar Karlavagnen om hur vi hanterar en uppväxt med allt kortare barndom och allt längre, prylfixerad, ungdomstid.

Har det blivit så motsägelsefullt att tweenien har tagit över ena änden av barndomen, medan tonåringen skjuter fram vuxenlivet allt längre?

Ring 099-11090 och berätta hur du lotsar din tweenie i en värld av internet-påhopp och stringtrosor för barn. Är det bara att bejaka och hantera eller tänker du att du kan, och bör göra nåt åt utvecklingen?

Ring Leif Hedegärd! Programmet börjar 21.40, telefonslussen öppnar kl 21. Mejla gärna i förväg till karlavagnen@sverigesradio.se och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".