Älska dig själv! Om självhjälpsbokens stildrag.

44 min

Hur har du det med ditt sanna jag? Är du tillräckligt målinriktad för att bli framgångsrik? Ja, det saknas inte självhjälpsböcker på bokhandelsdiskarna, men vad har de egentligen för budskap? Och hur jobbar självhjälpsförfattarna med språket? Vi pratar med Nina von Garaguly, psykolog, och Jonas Aspelin, profesor i pedagogik.

Går det att fånga solsken? En vacker dag, när man är ute och går i naturen med sin kamera. Hursomhelst är det just denna situation, och denna fråga, som födde Inger Edelfeldts romangestalt Jackie i hennes nya bok Konsten att dö. Jenny Aschenbrenner har träffat Inger Edelfeldt.

Gubben Noa är en vältrallad och välklinkad hedersman känd från den bibliska Arken, men när poeten Lennart Sjögren tar sig an myten växer en annan berättelse fram. Hör Lennart läsa ur sin bok Kalla mig Noa.

Och så åker vi på poesifestival i Botswana med Laura Wihlborg, och får reda på om det är en bra idé att ha med sig en dikt om fiskpinnar. Möt poeten Moroka Moreri, och hör vad namnet "Laura" betyder på språket setswana.

Till sist: det här programmet är på olika sätt genomsyrat av poeten Bruno K Öijer. Det är vi glada för, och det bjuder vi på!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".