Spelens baksida

82 min

På fredag invigs de olympiska vinterspelen i Sotji, Ryssland. Idrotten står i fokus för utövare och publik världen över. Stjärnglans, stenhård kamp, ärorika rekord och underhållning… men till vilket pris? Ikväll vill vi prata om OS och allt det där andra: Kommer du att tänka på spelens baksida när du bänkar dig framför OS? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

För det finns andra sidor av spelen. De senaste veckorna har det rapporterats om människor som tvingats bort från sina hem, utebliven lön till OS-arbetare som fått passen beslagtagna och som utsatts för hemskheter när de försökt protestera. Dessutom instrueras idrottare av ledare och andra intressenter att inte svara på frågor om antihomolagar och mänskliga rättigheter.

Varför har just idrotten inte med politik att göra? Och vad är politik och vad är det inte? Är det ok att tävla med ett kors runt halsen men inte med flerfärgat nagellack?

Ikväll vill vi prata om OS och allt det där andra: Kommer du att tänka på spelens baksida när du bänkar dig framför OS?

Kvällens programledare Yannick Tregaro har varit med på fyra olympiska spel, ring honom och Karlavagnen och prata om OS och idrottens plats i samhället. Telefonnumret är 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla gärna i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program! Programmet börjar 21.40

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".