Naturnära mikroelektronik – 12k

Här finns inget ljud

Ända sedan starten 1997 har Taylor Deupree och hans bolag 12k fokuserat på mikroelektronika. Idag är de akustiska inslagen fler.

Skivbolaget 12k har gett ut skivor med konsekvens och stilsäkerhet ända sedan starten 1997. Idag handlar det inte uteslutande om elektronisk musik. Efter att Taylor Deupree lämnat Brooklyn och bosatt sig i skogarna norr om New York har både hans eget och skivbolagets sound blivit mer organiskt.

Elektroniskt i P2 besökte Deupree ute på landsbygden. Kompositören och 12k-artisten Kenneth Kirschner följde med på Metro North-tåget från Grand Central i New York.

Dessutom berättar Tokyobaserade artisterna Keichii Sugimoto/Fourcolor och Sanae Yamasaki/Moskitoo om varför de väljer att släppa skivor på lilla 12k i USA istället för att vända sig till något skivbolag hemma i Japan.

Tillsammans med analogsyntmagikern Daniel Araya dekonstrueras en låt och så kollar vi in hur det står till med Roly Porter – en gång i tiden ena halvan av dubstepduon Vex’d. Idag producerar han fantastiska soundscapes under eget namn.

Musik som spelats i avsnittet

 • 20.04
  Kenneth Kirschner - 102813
  Kompositör: Kenneth Kirschner
  Bolag: Www.kennethkirschner.com
 • 20.32
  Taylor Deupree + Kenneth Kirschner - 09.15.2004
  Kompositör: Taylor Deupree + Kenneth Kirschner
  Bolag: 12K
 • 21.57
  Andreas Tilliander - Elektroniskt I P2 Slutvinjett
  Kompositör: Andreas Tilliander
  Bolag: WHITE LABEL
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".