Ett avsnitt från Karlavagnen
100 min
Gränsen för våldtäkt
Ons 05 feb 2014 kl 21:40
Att bli våldtagen är bland det svåraste man kan vara med om. Varje år anmäls över 6000 fall. Runt vart tionde tas upp i rätten och där fälls var tredje misstänkt gärningsman. En bråkdel alltså av alla... anmälningar. Dessutom är mörkertalet stort. Du som är en av dom som tvingats till sex - vad gjorde det med dig? Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Senaste tiden har flera friande våldtäktsdomar fått stor uppmärksamhet i media och nyligen bestämde regeringen att man ska utreda en ny samtyckeslag.

I Karlavagnen i kväll vill vi prata om det svåra - hur viktigt är det? Och hur viktigt är det att få upprättelse? Hur gick du vidare? Och var går gränsen för våldtäkt? Har du kanske blivit anklagad fast du var oskyldig? Skulle en ny lag förändra något?

Ring till Pernilla Arvidsson i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.seMejla gärna i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".