Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
54 min
Gourmetmåltid tillagas i våffelstuga i veckans Meny
Tor 13 feb 2014 kl 10:03
Den här veckan tar Fia Gulliksson lyssnarna med till de härjedalska fjällskogarna. I en tidigare våffelstuga har kocken Michael Kühne skapat sin gourmetrestaurang.

I veckans program delar han med sig av sina recept på skagentoast med sikrom, friterad röding och sin berömda äppelsmulpaj.

I tio år har Michael Kühne drivit den prisbelönta restaurangen Vålkojan i skogen mellan skidorterna Vemdalen och Björnrike i Härjedalen. Till den gamla våffelstugan kan gästerna ta sig både på skidor, med skoter och med bil för att äta fina måltider.

I Meny bjuder Michael Kühne på sin sameskagen med egen sikrom som aptitretare och en friterad röding till förrätt. En av hans målsättningar är att använda sig av vad han kallar naturens skafferi i sin matlagning och till varmrätt lagar han vildfågel. Till efterrätt bakas en äppelsmulpaj.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Hemligheten bakom mamma Tengbys köttbullesås Tor 24 maj kl 10:03(30 min)

Sås. Synonym för Sverige. Hur blev det så? Om såsernas ursprung och ställning.

Sås. Synonym för Sverige. Hur blev det så? Om såsernas ursprung och ställning.

Allt som är kebab i Istanbul — och snabbmatens... Tor 17 maj kl 10:03(30 min)

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

Det fantastiska kranvattnet! Tor 10 maj kl 10:03(30 min)

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Svenske kocken: Japan är nördarnas paradis! Tor 03 maj kl 10:03(30 min)

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Meny med Tomas Tengby Mån 30 apr kl 00:02(33 min)

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".