Detaljerna som gör prestationen

81 min

I kväll leder Lasse Kronér Karlavagnen och han vill veta vad som är det konstigaste eller mest udda du gjort för att kunna prestera på max inom sportens värld! Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Med en månad kvar till Formel 1-premiären kämpar Sveriges nye förare Marcus Ericsson för att gå ned i vikt. Han är 180 cm och väger 69 kg redan nu men skall helst kapa fler kilon för att han och bilen ska väga så nära minimigränsen som möjligt.

Bobåkare ska vara tunga för fartens skull men inte för stora, för att kunna tränga ned sig i kälken så fort det bara går. Simmare och cyklister gör sig av med varenda litet kroppshår för att få bästa möjliga fart.

I kväll pratar vi om ansträngningar och prövningar in the name of sport - vad är det konstigaste eller mest udda du gjort för att kunna prestera på max?

Ring Karlavagnen och kvällens programledare Lasse Kronér, 099-11090! Programmet startar 21.30, telefonslussen öppnar kl 21.
Eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".