Seminarium: Vad får vi inte veta i nyhetsmedierna?

76 min

Seminarium om nyhetsförmedlingens begränsningar. Lars Mogensen samtalar med Åsa Wikforss, Petter Beckman, Karim Jebari och med publiken om hur och varför det uppstår luckor i mediernas rapportering. En inspelning från Studio 5 i Radiohuset i Stockholm onsdag 12 februari 2014.

Panel: Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet. Petter Beckman, chefredaktör för gratistidningen Södra Sidan i Skärholmen med omnejd och författare till Utanför nyhetsmallen (Sim(o), 2011). Karim Jebari, doktorand vid KTH i filosofi med inriktning på teknisk utveckling och tillämpad etik. Programledare: Lars Mogensen (Filosofiska Rummet i P1 mm)

Onsdag 12 februari direktsände Sveriges Radio Medieormen detta seminarium från Studio 5 i Radiohuset i Stockholm. Diskussionen tar avstamp i boken "Vad får vi inte veta? - Luckor i nyhetsmediernas rapportering" som getts ut av Sim(o) - institutet för mediestudier. Detta är poddversionen av seminariet och flera synpunkter om dessa frågor tas gärna emot i kommentarsfältet eller på Twitter.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".