Salim är fast i Fellingsbro

18 min

Salim Sayahi är inne på sin tredje vinter i Fellingsbro. Under den här perioden har han varken kunnat jobba, plugga eller praktisera. Förra vintern konverterade han till kristendom genom ett dop i kyrkan. Nu är han i processen att återigen söka asyl. I två program berättar Verklighetens David Mehr om asylsökande i lilla Fellingsbro som fått avslag på sin ansökan och nu går och väntar.

För omkring tio år sedan tog Fellingsbros kommun ett beslut som skulle förändra de sjunkande befolkningssiffrorna. Lägenheterna som stod tomma efter industriarbetarnas uttåg skulle nu fyllas med asylsökande. Det skulle ge liv i byn och kommunen skulle även få in pengar för hyran.

Så har det blivit. Fellingsbro har idag drygt 1200 invånare och en dryg fjärdedel av de är asylsökande. I två program ska vi berätta om två av de asylsökande som idag lever i Fellingsbro. De har bägge sökt asyl, fått avslag på sin ansökan och går nu och väntar. Av olika anledningar kan de inte ta sig härifrån. Ikväll hör du Salim Sayahi som varit fast i Fellingsbro i snart tre år.

Musik som spelats i avsnittet

 • 18.03
  Little Children - By Your Side
  Album: By Your Side
  Kompositör: Linus Lutti
  Bolag: KNING DISK
 • 18.15
  Angel Olsen - Hi Five
  Album: Hi Five
  Kompositör: Angel Olsen
  Bolag: JAGJAGUWAR
 • 18.26
  Moto Boy - Someday
  Album: Someday
  Kompositör: Oskar Humlebo
  Bolag: SONGS I WISH I HAD WRITTEN
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".