Stina och enhjulingscyklisten Jesper

90 min

"En människa tittar på mig rakt genom dataskärmen från ett youtubeklipp - hans tårar rinner, rösten darrar men han stänger inte av inspelningen utan tvingar mig att stanna kvar, se, känna och lyssna på just honom. Vad gör vi med våra känslor? Hur kanaliserar vi dem? Vissa vänder dem inåt, andra skapar, agerar, formaterar… men de som tystnar? Vad händer med dem? Människan är ett fantastiskt instrument som livet spelar på. Tillsammans är vi den mäktigaste, märkligaste symfoni som ljudit på vår jord." Stina Wollter

Han beskriver sig själv som en lite smågalen kille som vågar gå sin egen väg. Och det är klart, alla får vi kanske inte idén att cykla genom Europa på enhjuling. Det är precis vad han har gjort, Jesper Lissmark Hult som Stina möter.

Hur hamnade han på den där cykeln? Vad drev honom? Och varför är han så engagerad för barn och unga som mår dåligt?

Du som lyssnar, vill du prata om utmaningar eller om att se den som känner sig utanför, om mål eller drömmar, om att våga? Funderar du på vad som kan inspirera unga människor? Eller vill du berätta om vad som inspirerar dig?

Ring 018 - 17 40 20 under sändning om du vill berätta! Eller skriv en kommentar på hemsidan.

Du kan också skicka ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se och glöm inte ditt telefonnummer om du vill bli uppringd.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista