Stina och Lennart med vassa tungan

84 min

"Drivkrafter, detta med drivkrafter - är det något som jag tänker på till vardags? Bekräftelser, målsnören, mättnad, hunger, ärelystnad, frid, vila, belöning; allt detta ligger utspritt längs min väg, som förbrukade leksaker. Jag vet mycket om längtan efter friden på insidan då jag inte flåsar bakom eller hetsar framför utan bara är nu nu nu; som när jag älskar eller skapar, leker eller flyter mitt i den svala tjärnen under en blå himmel. Men vad har jag som drivkraft om inte mörkret; som en skugga, en närvaro, inte som ett hot utan som en resonanslåda. Besöken i de trånga rummen av skräck betyder lika mycket för min personlighet som de ljusa stunderna då solen bodde i magen." Stina Wollter

Stina gästas av mannen vars passion är ord. Han heter Lennart Bång; civilingenjör, träningsfreak, dykinstruktör, kolloledare och estradpoet och är lika närvarande på livets toppar som i dalgångarna.

Hans ventiler är många och han han tror att skapandet får sin kraft ur mörkret. Han ställer sig i ljuset på scenen och där får det flöda.

Vad väcks i dig när du hör Lennart prata om livet och skapandet? Var hamnar du i ditt tankepalats? Dela med dig genom att maila till sondagsstina@sverigesradio.se eller ring 018 - 17 40 20 under sändning!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista