Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Cancersjuka erbjuds falsk behandling
Tis 25 mar 2014 kl 10:03
Svensk lag förbjuder andra än hälso- och sjukvårdspersonal att behandla människor med svåra sjukdomar som cancer. Trots det erbjuder så kallade frekvensterapeuter behandling till cancerpatienter med löfte... om att de ska bota själva grundorsaken till cancern. Dagens program granskar en rörelse som föddes i USA på 90-talet och som utger sig för att kunna behandla alla sjukdomar genom att sända svaga elektroniska impulser genom kroppen. Behandlingen, som helt saknar vetenskaplig grund, kallas frekvensterapi och utövarna menar att alla sjukdomar beror på parasiter, mögel och virus som man kan ta död på med en särskild frekvensmaskin.

När Kropp & Själs reporter besöker en terapeut för konsultation om testikelcancer blir han erbjuden att hyra en maskin för att behandla sig själv.

-       Alla som har såna här problem har en sån här apparat och behandlar sig själv. Och det har blivit mycket bra. Då behandlar man med samma frekvens, och det tål inte parasiterna, de dör av sin egen frekvens, man slår ut dem helt enkelt, säger terapeuten.

Gäster i studion är Lisa van Duin, jurist på Socialstyrelsen och Jonas Bergh, cancerläkare och professor i onkologi vid Karolinska institutet. 

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Kropp & Själ
Tis 25 jul kl 10:03(57 min)
Kropp & Själ
Tis 18 jul kl 10:03(57 min)
Kropp & Själ
Tis 11 jul kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 04 jul kl 10:03(55 min)
Kropp & Själ
Tis 27 jun kl 10:03(55 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".