Tina Ahlin 2005

57 min
PIANIST, SÅNGERSKA, KOMPOSITÖR, MUNSPELARE. – Jag kommer att tala om färghållning oss människor emellan, sällskapssjuka tvångstankar och fobier, avslappningsövningar som inte funkar.

Som vanligt blir det lite väl mycket fokus på oflyt, före flyt. Minnen med Olle Adolphson, fin falsksång med bl.a. Florence Jenkins – och starka upplevelser ifrån det gångna året. Om vikten av att allt är relativt.

Om Tina Ahlin

Pianist, sångerska, kompositör och munspelare
En finsk-tysk multitalang som kanske hellre hade velat vara fransk-italiensk istället. "Men några måste vara finsk-tyska också," konstaterar Tina Ahlin. Hon spelar flera instrument men inte alls kontrabas eller saxofoner - oavsett vad Wikipedia eller företagsledare säger. Vad hon kan spela däremot, är dragspel, något som vi får mycket av. Det är ett program fyllt med musik och nostalgi och avslappningsövningar, för det är något som dragspelare behöver extra mycket.

Tina Ahlin fick sitt genombrott när hon uppträdde med Hasse Alfredson och Peter Dalle i Prinskorv under taket 1999. Hon medverkar flitigt i SVT, har spelat krogshow med Vibafemba och julshow med Lill Lindfors och Hasse Alfredson. Komponerat till Lorry och SVT:s novellfilmsserie.

Tina Ahlin har varit Sommarvärd 2001 och 2005.