Astrid Assefa

37 min

Skådespelerska, sångerska och teaterchef Var inte Astrid Assefas far död? Det var vad Astrid trodde hela sitt liv fram till att hon fyllde 21 år. Chockerande, men likväl en lektion i livets förgänglighet. Om att känna sig så nära och så långt ifrån ett hemland. Det är ett program om att leva i de kulturella korsvägarnas ständiga storm, och att alltid irritera sig på uttrycket "politiskt korrekt".

- Som norsk neger från Säffle är jag van vid att vara en avvikelse. Att vara teaterchef och kvinna är också udda. Så jag tänker berätta om hur det är att leva och verka i de kulturella korsvägarnas ständiga storm. Möjliga och omöjliga möten med människor i teatern, musiken och politiken tänker jag också skildra.

Om Astrid Assefa

Har varit chef för Dalateatern, ordförande i styrelsen för Dramatiska Institutet, har arbetat på Dramaten, Riksteatern och flera länsteatrar, och lett regeringens orkesterutredning för att utreda landets professionella orkestrar. Är uppväxt i Värmland med rötter i Etiopien. Första egna produktionen heter Jag är svensk, jag är svart och gjordes i samarbete med författaren Margareta Garpe och jazzpianisten Elise Einarsdotter.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista