Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P1:s hälsojournalistiska program.
Ett avsnitt från Kropp & Själ
Hur mycket sol behöver du?
Tis 06 maj 2014 kl 10:03
När solen äntligen tittar fram efter en mörk och lång vinter, hur gör du då? Kastar kläderna och placerar dig i starkaste solljuset? Eller väljer du skuggan, fullt påklädd och täckt av ett lager solkräm?... Ny forskning visar att solning är mer nyttigt än farligt så länge man inte bränner sig. Samtidigt råder myndigheterna att vistas i skuggan när solen är som starkast. Att exponera huden för solljus skapar viktigt D-vitamin men kan samtidigt bidra till malignt melanom. Dagens program handlar om hur mycket solljus vi behöver och hur man ska förhålla sig till råden om solning.

Medverkar i programmet gör bland annat: Håkan Olsson, cancerforskare, Lunds universitet, Inger Öhlund, disputerad dietist, Umeå universitet och Jörg Spitz, professor i nukleär medicin, ordförande för MIP i Tyskland, Elizabeth Johansson, sakkunnig Cancerfonden, Anna Olofsson, forskare i riskkommunikation, Mittuniversitetet och Roshan Tofighi, utredare, Strålsäkerhetsmyndigheten. 

Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Kropp & Själ
Tis 20 jun kl 10:03(55 min)
Tis 13 jun kl 10:03(55 min)
Tis 06 jun kl 10:03(55 min)
Tis 30 maj kl 10:03(55 min)
Tis 23 maj kl 10:03(54 min)
Upptäck avsnitt från programmet Kropp & Själ
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".