Kjell Eriksson

53 min

Programledare, komiker och författare Om uppväxten i ett radhusområde, att rätta sig i ledet i skolan och att banta 27 kilo på 100 dagar. Om svenskarnas mesighet, konsten att ge igen och att bli kunglig hovleverantör av släktvideor. Det handlar programledaren och komikern Kjell Erikssons Sommarprogram från 27 juni 2004 om.

Om Kjell Eriksson

Har gisslat makthavare under pseudonymerna Kjelleman och Dum-Kjell. Har också varit programledare för bland annat Sveriges Radio-programmen Långlunch, Morgonpasset och Sovmorgon i P3 och arbetat med satirprogrammet Pippirull. Valdes till Årets radiopersonlighet 2002 av Radioakademin. Har även synts i SVT:s Akta rygg och Humorlabbet. Skrev boken Pest eller kolera tillsammans med Annika Lantz och Ola Karlsson.
- Jag älskar ju att prata. Så om jag nu hinner med så tänker jag berätta historien om mig själv. Det är en historia som handlar om en liten tjockis som en dag kom att bli viktigare än Palestinakonflikten och världssvälten. Programmet handlar också om kampen att inte bli som alla andra, därför är min förhoppning att min gamla talfröken lyssnar. Jag har nämligen lärt mig uttala bokstaven s. Det är också ett radiohistoriskt ögonblick. Trots att jag varit programmakare på Sveriges Radio i snart tio år har jag aldrig fått välja den musik jag spelar. Det blir lugnt och fridfullt. Tanterna kommer att älska mig, säger Kjell Eriksson om sitt Sommarprogram.

Producent: Juan-Diego Spoerer

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista