Kalle Moraeus 2002

48 min

Spelman – Mitt sommarprogram kommer nog att handla mycket om minnen från alla dessa år som musiker. Människor man mött och händelser jag minns, säger musikern Kalle Moraeus om sitt Sommarprogram från 2002.

Om Kalle Moraeus

– Jo, jag är en musiker som kommer ifrån Orsa och bor i Solna. Jag har spelmans bakgrund och har alltid spelat folkmusik. Jag studerade också musik under lång tid. Det resulterade att jag hamnade i Kungliga Filharmoniska orkestern. Under tiden jag hade min tjänst där fortsatte mitt folkmusicerande vid sidan om. Bland annat med Benny Andersson och Orsa spelmän.

Jag har också varit en flitig elgitarrist under den här tiden och har nu en egen grupp som lyder under namnet ”Hej Kalle”. Där försöker vi täcka det mesta inom musikgenrerna. Allt ifrån klassikt till folkmusik, jazz, kupletter, opera, R&B och så vidare.

– Ett av mina andra kära projekt är min duo med den briljanta dragspelaren Bengan Janson. Ett kammarmusikaliskt förhållande på högsta nivå. Kanske den enda rätta ersättningen för mitt jobb som symfoniker som jag numer inte har kvar. Det kan kanske låta konstigt att ersätta en symfoniorkester med ett dragspel. Jo, men vad jag menar är att det är ett sätt för mej att spela violin på randen av vad jag kan.

Producent: Mats Ingels

Musiken som spelades i programmet:
Hej Kalle ”Hjortingen”
Hej Kalle ”Atlantis”
Hej Kalle ”Viva Le Esperanza”
Hej Kalle ”Birdland”
Hej Kalle ”Till Min Dotter”
Hej Kalle ”Högfjällspolskan”
Hej Kalle ”Hawaian Warchant”
Hej Kalle ”I Feel Pretty”
Hej Kalle ”Mrs G”
Hej Kalle ”Va Va De’”
Hej Kalle ”Koppången”

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".