Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
55 min
Fanny och Anna Bergenström lagar farrotto, sallader och bread and butter pudding
Tor 18 sep 2014 kl 10:03
Anna och Fanny Bergenström är tillbaka och lär oss använda alla goda kultursädesslag. Vad sägs om sallad med korn som bas eller en variant på rissotto gjord på dinkel? Och den där lilla ajin, smaksättarens... som höjer varje måltid till något utöver det vanliga, hur gör man egentligen den?

Menys reporter har träffat växtförädlaren som väckte liv i de gamla nordiska kultursorterna på 90-talet
och som har en stor del i  att de nu finns i våra butiker. Och konsumentpanelen testar en frömix.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Ambassadören, kocken och den diplomatiska maten Tor 19 apr kl 10:03(30 min)

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Magnus Robach, Sveriges ambassadör i Tokyo, och Malin Eriksson, kock på ambassaden, berättar om matens roll i det diplomatiska arbetet.

Fisk- och grönsaksodling i källaren på bostadshus Tor 12 apr kl 10:03(30 min)

I ett rum stort som ett klassrum kan två ton fisk odlas per år. Samtidigt får man växtnäring för att odla 20 ton grönsaker. Det kallas akvaponi, kombinerad fisk- och växtodling, som kan placeras i t...

I ett rum stort som ett klassrum kan två ton fisk odlas per år. Samtidigt får man växtnäring för att odla 20 ton grönsaker. Det kallas akvaponi, kombinerad fisk- och växtodling, som kan placeras i t...

Så smakar räkor, kyckling och gris – ett matspråk... Tor 05 apr kl 10:03(30 min)

Lars Peder Hedberg tar fram ett språk som beskriver vad maten smakar. Så att vi kan bli mer exakta än "gott" och "äckligt". Det finns ett vinspråk, men inget för mat.

Lars Peder Hedberg tar fram ett språk som beskriver vad maten smakar. Så att vi kan bli mer exakta än "gott" och "äckligt". Det finns ett vinspråk, men inget för mat.

De dyker efter vilda ostron i nollgradigt vatten Tor 29 mar kl 10:03(30 min)

Följ med ostrondykarna i Grebbestad. Ostron – äldre än människan, äldre än gräs. Ostron som förr var människors vardagsmat. Också här hos oss.

Följ med ostrondykarna i Grebbestad. Ostron – äldre än människan, äldre än gräs. Ostron som förr var människors vardagsmat. Också här hos oss.

Mattrender 2018 - i butik, restaurang och hemma Tor 22 mar kl 10:03(30 min)

Mer uteätande, fler soloätare och grönare mat. Och kanske mat från Georgien...

Mer uteätande, fler soloätare och grönare mat. Och kanske mat från Georgien...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".